29 Temmuz 2015 Çarşamba

11 Temmuz 2015 Cumartesi

GezentiMete Midilli(Lesvos) Yunanistan'da




  2014 yılının ağustos ayı sonlarına doğru ailem ve gezgin dostum özer ile birlikte 4 günlük midilli seyahati gerçekleştirdik.Malesef çok yoğun olduğumdan dolayı bloğumda ancak bir sene sonra paylaşabilme fırsatı buldum.
      Neden midilli sorusunu soracak olursak öncelikle Türkiye'ye çok yakın.Seyahat masrafları oldukça az.Yeşil pasaport sahibi olduğumuzdan dolayı vize problemizde yok ve en önemlisi ben adaları seviyorum yaa.

      Neyse öncelikle midilliye nasıl gittik.Arkadaşlar midilli ye Ayvalıktan gemi seferleri var.Belli başlı 2 şirketin midilliye gemi seferi var.Birincisi Jaleturki biz bunu tercih ettik.ikincisi ise turyol.
      İnternet'ten online bilet aldık geçen sene kişi başı 25 euro ödedik bu sene 30 euro olmuş.Seyahat edeceğiniz gün geminin kalktığı limanın hemen karşısında bulunan jaletur ofisinden biletlerimizin çıktısını aldık.

         Konaklama içinde tatilsepeti internet sitesinden bulduğumuz melami oteli tercih ettik.Tatilsepetindende hayatımızın kazığını yedik yeri geldiğinde bundanda bahsedeceğim.
 
       Midilli adası çok büyük bir ada bu yüzden ada içi ulaşımı için araba kiralamayı tercih ettik.İnternet'ten bulduğumuz bestrentacar şirkettinden 3 gün için 70 euroya skoda citiygo marka bir araç kiraladık.

      23 Ağustos cumartesi günü erkenden ayvalık limanına ulaştık.Araç ile gelecekler için arabanızı hemen gümrük kapısının yanındaki otoparka veye 100 metre uzaklıktaki otoparka bırakabilirsiniz.Biz yer bulamadığımız için 100 metre uzaklıktaki otoparka günlüğü 10 liradan bıraktık.
Ayvalık midilli seferini yapan Turyol şirketinin gemisi.


Ayvalık gümrük kapısı.Pasaport kontrolünden sonra gemimize geçiş yaptık.




28-30 Ağustos Gökçeada Motosiklet Festivali


     28-30  Ağustos tarihleri arasında Gökçeada da motosiklet festivali düzenleniyor.Hem Gökçeada hemde motosiklet sevdalısı olarak ben orada olmayı planlıyorum. Buyrun sizde gelin..

  Gökçeada Hakkında En kapsamlı Gezi Rehberi İçin Tıklayınız

Bozcaadada Kamp Yapmak Yassak Hemşerim..

BOZCAADA DA KAMP YAPMAK YASSAK HEMŞERİM..          Merhabalar Bozcaada ve Gökçeada gezi rehberlerini hazırladığım günden beri en çok ...