17 Haziran 2016 Cuma

Gestaş Gemi İle Çanakkale Şehitlik Turlarına Başladı.











     Gestaş( Çanakkale boğazında ve adalarda ulaşımı sağlayan denizcilik şirketi) Denizden gemi ile şehitlik turlarına başladı.

  Gezi teknesiyle yapılacak şehitlik turu Çanakkale halkına ve turistlere hizmet verecek.Artık şehitlikler sadece kara yolu ile değil deniz yolu ilede ziyaret edilebilecek.

  Denizden şehitlik turu Gestaşın Çanakkale iskelesinden başlayacak ve Çanakkale şehitlik ebidesinin bulunduğu morto koyundan tekrar çanakkale iskelesine geri dönülmesi şeklinde gerçekleştirllecek.Gemi ile şehitlik turunda rehberler eşlik edecek böylece şehitlikler hakkındada bilgi alınabilecek.

   Gelelim şehitlik turunun ücretine.Son derece makul bir fiyat belirlenmiş 20 tl.Bence çok iyi..

 Bu gemi ile şehitlik turlarının en önemli faydası zamanı kısıtlı olupta tüm gününü şehitlik turuna ayıramayanlar ve yaşlılar için olacaktır.

En kısa zamanda ben bu geziyi gerçekleştirip izlenimlerimi ve fotoğrafları paylaşmak niyetindeyim.Çanakkale ve Çanakkale turizmi için çok olumlu bir adım devam etmesi dileği ile..

Not:Turlar 17 haziran 2016 tarihi itibari ile başlamıştır.


Gökçeada 2016 Yaz Tarifesi Gestaş Gökçeada Yaz Tarifesi 2016


Gestaş Gökçeada Yaz tarifesini Açıkladı.20 haziran 2016 tarihinden itibaren Gökçeada kabatepe arasında iki gemi ile karşılıklı sefer düzenlenmeye başlayacak.

 Gestaş 2016 yazı için gökçeadaya deniz otobüsü seferlerinide düzenledi.

13 Haziran 2016 Pazartesi

Gökçeada Gezisinde Yapılacak 10 Şey


        Gökçeada hakkında şimdiye kadar yüzlerce , binlerce şey duydunuz.Türkiyenin en büyük adası olduğunu biliyorsunuz kabaca hakkında doğru yada yanlış birsürü bilgiye sahipsiniz.Ve en sonunda merakınıza yenik düştünüz veya kader sizi bir vesileyle Gökçeadaya sürükledi ve Gökçeadaya seyahat etmeye veya tatilinizi Gökçeadada geçirmeye karar verdiniz.

      Hemen internette araştırmaya başladınız Gökçeadada neler yapılır,neleri yapmadan dönmemeliyiz,veya Gökçeadayı Gökçeada yapan özellikler nelerdir merak ettiniz.İşte bu yazı sizin tüm bu sorularınıza cevap olacak nitelikte.


Şimdiki konumuz Gökçeada gezisinde yapılacak 10 şey.Diğer bir değişle Gökçeadaya gelipte yapmadan kesinlikle dönmememiz gereken 10 şey.

Gökçeadada Yapılacak 10 Şey

1.Gökçeadanın Temiz Berrak ve Buz Gibi Denizine Girmeden Dönmeyin..

   Listemizin ilk sırasını Gökçeadanın denizine ayırdım.Gökçeda gezisinden sonra çoğu insanın aklında kalan en güzel şeylerden biri upuzun tenha sahilleri ve akvaryum temizliğinde denizi oluyor.Sizde hoşlansanızda hoşlanmasanızda tercih ettiğiniz bir plajda saroz körfezinin sularında kulaç atmadan dönmeyin derim.


Gökçeada sahillerinden tarafımca çekilmiş birkaç fotoğraf.

5 Haziran 2016 Pazar

Balkonda Çilek Yetiştiriciliği


    En sevdiğim meyveler arasında ilk 3 te yer alan çilek meyvesini balkonda kendim yetiştirmeye karar verdim.Hem oğlum Çınarla beraber bir aktivite gerçekleştirmek hem balkonu yeşillendirmek diğer amaçlarım arasında sayılabilir.

Balkonda Çilek yetiştirme Çilek fidesi dikimi
   Günümüz çoçukları malesef meyve ve sebzeleri sadece pazarlarda hatta son zamanlarda market reyonlarında görebiliyorlar.Herhangi bir çocuga sorsak çilek nerede yetişir diye ağaçta cevabını alabiliriz hatta carfurda veya kipada yetişiyor diyen bile çıkabilir aralarından.Kısaca günümüz çocukları doğadan uzak büyüyorlar.İşte bu yüzden oğlumla çilek fidesi dikim işi benim için oldukça önemli.Amacım Çınarın doğasever, toprakla dost, çevreye duyarlı bir birey olarak yetiştirmek.

Bozcaadada Kamp Yapmak Yassak Hemşerim..

BOZCAADA DA KAMP YAPMAK YASSAK HEMŞERİM..          Merhabalar Bozcaada ve Gökçeada gezi rehberlerini hazırladığım günden beri en çok ...