6 Temmuz 2013 Cumartesi

Her Telden


Heradot'un MÖ5. yüzyılda çizdiği o zamanki bilinen dünyanın haritası.Sadece africanın kuzeyi güney avrupa ve batı asya biliniyor.Büyük iskender daha asyayı fethetmemiş.



Fotoğraf çekme sevdalısı turistler için fotoğraf çekme rehberi:)



Mısırda bir mezarda dünyanın en eski dokunmuş elbisesi bulundu.Elbisenin yaşı yapılan testler sonucunda 5000 yıl olarak belirlendi...

haberin orjinali için tıklayın




Antik çağlarda zeytinyağı üretim tekniği...







Şimdiki paylaşımım arkeoloji sevdalıları için çok faydalı bir paylaşım.Linkini verdiğim haritada roma imparatorluğu zamanı yerleşim yerlerini görebilirsiniz.Gerek yaşadığınız bölgenin eski yerleşim yerlerini veya merak ettiğiniz yerleri inceleyebilirsiniz.Benim saatlerim geçiyor ekran başında:)







PANAGİA THEOTOKOS FANEROMENİ MANASTIRI (KİRAZLI MANASTIRI DÜZLER KAPIDAĞ ERDEK)

Kapıdağ Yarımadasının kalbinde bulunan,şu an yıkık vaziyette olan kirazlı manastırının 1900 lü yılların başındaki hali.Kirazlı manastırı kapıdağda gerçekleştirdiğimiz yürüyüş rotalarının merkezinde yer alıyor.






Ancient Greek helmets Antik yunan başlıkları.


Şimdiler cennetten bir köşe olan ve senede yüzbinlerce turist ağırlayan Santorini adasının volkanik oluşum sürecini anlatan video.Çok güzel olmuş.Santorini adası cennet olabilmek için defalarca cenennemi yaşamış.Ve bu sürec halen devam etmekte.






Anıtkabir'den müthiş bir kare..Anıtkabir karlar altında..  Fotoğraf: Hamit Yalçın



Çanakkale ili içerisinde bulunan antik yerleşimler haritası.


Çanakkale Çimenlik Kalesi Deniz Müzesi Mayıs 2014 Mutluyuz:)


Oğlum Çınarda bende denizi çok özledik. Yazada daha çok var.Oğluşum özlemini gidermenin bir yolunu buldu:) Peki ben ne yapıcam:(



Her gezme sevdalısının hayallerini süsler bisikletle uzun yollar kat etmek, birbirinden değişik ülkeler gezmek.Ucuzdur da günde 3-5 dolar harcayarak hayatınızın macerasını yaşayabilirsiniz.Ama biraz cesaret işidir çoğu insan hayal eder ama çok azı gerçekleştirir.Bisikletle uzun tur tecrübesi olan arkadaşların hazırladığı rehber niteliğinde bir kitap.Hazırlayanların eline sağlık bizden de paylaşması..



Assoslu balıkçılar...Ekim ayında yazdan kalma güzel bir pazar günü gerçekleştirdiğimiz Assos Behramkale gezisinden bir kare.Assos antik kentinin limanın hemen önünde balıkçılar kısmetlerini arıyorlar.Gerçi pek bi kısmetsizdiler ağları hemen hemen bomboştu.Zaman bulursak bu gezimizi de bloğumuzda paylaşırız inşallah.





Küçük Gezginim Çınarım Gezemediği zaman pek bir hüzünleniyor.

Hepimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun:):)


Sığ su bayılması ile alakalı bir slayt.Bende dalmaya meraklıyım paylaşmak istedim.Belki birilerinin bilgilenmesine,aydınlanmasına katkımız olur..Hazırlayanın eline sağlık..


Arjantin'deki santa cruz şehri yakınlarında bulunan mağaradaki binlerce yıllık el izleri...





Bisiklet sporunun faydaları:)
                                                                                                     
Avrupa Tarihinin harita üzerinde hızlandırılmış halini muhakkak izleyin..




TCDD Ankara İstanbul arasında işleyecek olan hızlı trenlerin rengini belirlemek için internet sayfasında oylama yapıyor ben oyumu mavibeyaz olandan yana kullandım sizde kullanın:)


Hızlı trenin rengini oylamak için tıklayın..


Hangi şehir hayallerinizi süslüyor.Hangi şehrin sabahında uyanmak isterdiniz.Benim olmazsa olmazım Roma,günün birinde Atina,ama mutlaka birgün Kahire:)



GezentiMete Bursa Hayvanat Bahçesinde 17 Ağustos 2013. Oğlum Çınara hayvan sevgisi aşılıyoruz.Bursa çevresinde oturan bütün gezginlere tavsiye ediyorum özellikle de çoluk çocuk sahibi gezentilere. Oldukça zengin bir hayvan çeşitliliği ve hepside doğal yaşamlarına en yakın yerlerde tutuluyorlar.



Son dakika Bozcaada'ya Ramazan bayramı tatilinde turist akını.8 ağustos 2013 bayramın 1.günü



     Oğlum Çınarla deniz keyfi:)  



27 Temmuz 2013 sabahı gözlerimi bu manzaraya karşı açtım:) Bozcaada Çanakkale Türkiye
         

            
Kirazlı Şelaleleri Kapıdağ Erdek Türkiye
Şelale Altında İcetea  Keyfi Nefes Kesen Bir Deneyim.Gezmesini Sevdiğim Kadar Keyif Yapmasını da Severim:)



Küçüklüğümden beri nerede bu  Türkiye Turizm Haritasını görsem üzerindeki resimlere bakar bakar seyahat hayalleri kurardım:)O zamanlardan belliymiş büyüyünce gezgin olacağım:)




Gezginler bir yerden diğer bir yere gitmek için hep en ekonomik yolu ararlar.Bu arayışın sonunda önemli bir kısmı motosikletin ekonomikliğini,pratikliğini,doğada olma duygusunu ve en önemlisi verdiği özgürlük duygusunu keşfedip motosiklet aşığı oluverirler.Bu paylaşımımız motosikletli gezginler için.Güvenli sürüş için kısa bir video.Mutlaka izleyin..



Gez Gez nereye kadar birazda keyif zamanı.Denizde mangal Erdek/Düzler Türkiye





Atina akropolünün Osmanlı İmparatorluğunun İlk Dönemlerindeki  3 boyutlu görüntüsü. Partenona Dikkat Atalarımız camiye çevirmiş:)

             








                                       
En yakın yerleşim yerinden 2000 mil uzakta yaşayan martıların denize attığımız çöpler yüzünden acı çekerek ölmesi:( Lütfen doğaya sahip çıkalım..  

                                                   
Çevremizi Temiz Tutalım :))

2 yorum:

  1. Çanakkale Şehitler abidesi hakkında da içerik paylaşırmısınız

    YanıtlaSil
  2. Tabiki de paylaşabiliriz siz bloğu takip etmeye devam edin..

    YanıtlaSil

Bozcaadada Kamp Yapmak Yassak Hemşerim..

BOZCAADA DA KAMP YAPMAK YASSAK HEMŞERİM..          Merhabalar Bozcaada ve Gökçeada gezi rehberlerini hazırladığım günden beri en çok ...