25 Haziran 2013 Salı

Çanakkale Şehitlik Gezisi İçin Birkaç İpucu

          Merhabalar ben GezentiMete.Bu yazımda gezenbilir sitesinde yazdığım bir yazıyı paylaşmak istiyorum.Gelibolu Milli Parkı için işinize yarayacak birkaç ip ucu.Gezgin bir arkadaş 18 Mart tarihinde ailesi ile bir gezi planlıyor ve tavsiyeler istiyor bende cevaben aşağıdaki yazıyı yazdım umarım sizinde işinize yarar.

   Merhabalar birkaç öneride benden olsun hem size hemde gelmeyi planlayan diğer gezginlere..
        Öncelikle geziyi planladığınız tarihler Çanakkale'nin  en kalabalık olduğu zamanlar.Bu yüzden konaklama işini önceden ayarlamanız uygun fiyata istediğiniz şartlara sahip yer bulmanızı kolaylaştıracaktır.
       Kalabalığın yol açacağı bir diğer sıkıntı ise feribot kuyrukları olacaktır malum tüm Türkiye'den o hafta sonu için abartmıyorum binlerce tur otobüsü size gezinizde eşlik edecektir.:)Buda normalde nüfusu 100 bin civarında olan ufak bir şehirde sıkıntı yaratacaktır.Kısacası her yerde sizi uzun kuyruklar bekliyor olacaktır.Eğer Bursa Bandırma istikametinden gelecekseniz Çanakkale içine gelmeden Lapseki den direkt Gelibolu yarımadasına geçerseniz Kalabalıktan azda olsa kurtulmuş olursunuz.Yok Çanakkale'den geçiş yapmak istiyorsanız iki seçeneğiniz var Eceabat veya Kilitbahir feribotları Kilitbahir feribotları hem daha ucuz (araba 30 lira)hemde daha kısa sürüyor.Eceabat feribotu araba geçiş fiyarı ise 35 lira.Geziye başlamadan evvel gestaşın İnternet sitesini takip etmenizi öneririm.Ulaşım,ek seferler iptal olan seferler ücretler ve bunun yanında güncel kampanyalar hakkında bilgi edinebilirsiniz..Kampanyadan bahsetmişken haziran 2016 tarihi itibari ile gestaşın gidişiniz sizden dönüşünüz bizden olsun kampanyası mevcut muhakkak yararlanın derim.
Gestaşın internet sitesi tüm güncel bilgi ve kampanyalara buradan ulaşabilirsiniz.
http://www.gestasdenizulasim.com.tr/duyurular.php?id=52  
     Ulaşımdan sonra gelelim gezilecek yerlere ve ipuçlarına. Tabi kide öncelikle Gelibolu Tarihi Milli Parkı.Savaşın ve destanın yaşandığı topraklar.Gelibolu Milli Parkı Gerek alan gerekse gezilecek yerlerin çok fazla olması sebebiyle 1 günde gezilmesi oldukça zor.O yüzden bana soran herkese 2 gün ayrılmasını tavsiye ediyorum.
  Geziye başlamadan evvel o kutsal toprakların ruhunu tam olarak idrak etmek için biraz tarih dersine ihtiyaç var.Geziye başlamadan evvel araştırma yaparsanız daha iyi olur. Eğer ki Çanakkale'den başlıyorsa geziniz çarşıda adliyenin yanında deniz müzesi var ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.Müzedeki Askeri rehberler görüntüler ve animasyonlar eşliğinde Çanakkale savaşları hakkında bilgi veriyorlar.Bu bilgiler kafanızda az da olsa bir şeylerin oluşmasına yardımcı olacaktır.Ve bu bilgiler milli parktaki geziniz sırasında heyecan katsayınızın artmasına sebep olacaktır.


          Yok Orayı pas geçerseniz Eceabat çıkışında Kilye tanıtım merkezi ve Kabatepe limanı çivarında Kabatepe tanıtım merkezi var.Son derece kapsamlı bilgiler alabileceğiniz yerler.Yanınıza heryerde 3-5 liraya kolaylıkla bulabileceğiniz milli park haritası ve gezi rehberi alın derim.Bu gezi rehberlerinde yaklaşık 35 görülmesi gereken nokta var.İster hepsini gezersiniz ister aralarından önemlilerini secip gezinizi kısaltabilirsiniz.
Baştan da dediğim gibi bir günde hepsi zor.
          Rehbersiz gezecekler için benden ufak bir tüyo.Feribotta gözünüze bir tur otobüsü kestirin özellikle Şirket turlarından bir tane olsun.Feribottan iner inmez takılın peşine onlar nereye siz oraya:)Çaktırmadan rehberin anlattıklarına kulak misafiri olun onlar size bulunduğunuz yer hakkında bilgi verecektirler.
      Yemek olayına gelecek olursak gün boyu yorulacak ve acıkacaksınız. Maalesef uygun yemek için pek fazla seçeneğiniz yok bulsanız da pahalı ve kalabalık olacaktır. Tabi ki de bu söylediklerim milli park için geçerli.Onun için yanınızda atıştıracak ve içecek bir şeyler bulundurursanız faydanıza olur.
   Yine ufak bir ipucu.Sizi o tarihlerde zor durumda bırakabilecek bir başka konu meteorolojik şartlar.Mesleği hava tahmincisi olan ve senelerce Çanakkalenin hava durumunu analiz etmiş biri olarak söyleyebilirimki sizi o (Mart ayı Çanakkale için oldukça rüzgarlıdır) tarihlerde kuzeyden esen dondurucu bir rüzgar karşılayabilir.Hele birde azıcıkta yağmur yağarsa gezinizin en kötü anısı olarak hafızalarınızda yer edinebilir.O yüzden seyahatinizi planlanlamadan evvel Çanakkalenin hava durmuna bir göz atarsanız iyi olur.Birde banada sorabilirsiniz tabiki:)
      Buda Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Çanakkale ili için hava tahmin sayfası.   
          
   Çanakkale Hava Drumu İçin Tıklayınız

     Milli parkla ilgili istediğiniz kadar bilgiyi internetten bulabilirsiniz o yüzden ayrıntıya girmiyorum.
Gelelim Çanakkale merkeze.Çanakkale sanayisi gelişmemiş ekonomisi turizme ve Çanakkale onsekizmart üniversitesi öğrencilerine dayalı ufak tarihi ve güzel bir şehirdir.
   Yarım günlük ufak bir tur atarak Çanakkale Merkezi hakkını vererek gezebilirsiniz.Unutmadan Çanakkale yürüyerek gezilmesi gereken bir şehir.Hem Görülmesi gereken yerler birbirlerine sadece birkaç yüz metre uzaktalar hemde aracınızı bırakacak bir iki ufak ve her zaman full dolu otopark dışında bir yer yok.O yüzden aracınızı hemen merkezden biraz uzakta tercihen Çanakkale Carrefoursanın otoparkına bırakın ve başlayın tarihin derinliklerine doğru yolculuğa....

Not: Hertürlü sorununuzu yorum kısmına bırakabirsiniz en kısa zamanda yardımcı olmaya çalışırım..
   
Bloğuma destek için lütfen sayfamdaki hoşunuza giden reklamları 1 kez ziyaret etmeyi unutmayalım..
Çanakkale Şehitlik Gezi Haritası




 Gökçeada Gezi Rehberi İçin Tıklayın.





 Gelibolu Milli Park Haritası




Daha Büyük Görüntüle

37 yorum:

  1. Ellerine sağlık kardeşim, çok güzel bir yazı olmuş... Bu kadar güzel ve özet bir yazıya kimse yorum bırakmamış o da ayrı bir konu, eyvallah tekrar eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler aslında ilerleyen zamanda çok daha ayrıntılı ve bilgilendirici Çanakkale şehitliği gezi rehberi hazırlamayı düşünüyorum.yorum olayına gelince haklısınız valla bloğuma binlerce insan giriyor okuyor ama yorum bırakanlar bir elin parmaklarını geçmiyor.ilginiz için teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir blog oluşturmuşsunuz hocam. Emeğinize sağlık takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.son zamanlarda ilgilenmeye fırsat bulamıyorum ama..:(

      Sil
  4. Çok Teşekkürler Çanakkale ziyareti planlarken aydınlatıcı oldu. Keşke 50-100 TL ye bulabileceğimiz bi kaç rehber öğrenci telefonu da bulabilseydik

    YanıtlaSil
  5. Bizim gibi özel araçla ziyaret etmek isteyenler için.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Mete Bey yazınızı keyifle okudum. ocak son hafta için bir Çanakkale gezisi planlıyorum Bozcaada ve Gökçeada da dahil olmak üzere 5 günlük bir prog düşünüyorum. hava şartları açısından seçtiğim tarihler hakkında fikrinizi almak isterim. teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Mete Bey yazınızı keyifle okudum. ocak son hafta için bir Çanakkale gezisi planlıyorum Bozcaada ve Gökçeada da dahil olmak üzere 5 günlük bir prog düşünüyorum. hava şartları açısından seçtiğim tarihler hakkında fikrinizi almak isterim. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar çok teşekkürler. eğerki kış aylarında çanakkale seyahati planlıyorsanız heleki adalarada gidecekseniz.özellikle rüzgar durumunu ve gestaşın internet sitesini takip etmenizi öneririm.seyahatiniz sırasındaki rüzgar durumuna göre gökçeada bozcaada ve çanakkale sırasını değiştirebilirsiniz.örneğin baktınız fırtına çıkacak o günleri çanakkalede geçirip rüzgar sakinleyince adalara geçebilirsiniz.

      Sil
  8. Merhaba mete bey. Biz kız arkadaşımla 18 marttan bir hafta kadar önce 3 4 gün ayırmayı planlıyoruz çanakkaleye. Ancak arabamız yok. Otobüsle gelip kendi başımıza gezebilir miyiz? Kladik ucuza tatil yani.

    YanıtlaSil
  9. merhabalar tabıkı canakkale ve sehıtlıklerı aracınız olmadanda gezebılırsınız.çanakkale kısmında sorun yok heryere yuruyebılırsınız.şehitlik kısmınıda hergun tur duzenleyen sırketler vasıtası ıle gezebılırsınız kısı bası 50 lıra cıvarı bır ucretı var.gelmeden once ırtıbata gecersenız daha ayrıntılı bılgı verebılırım ıyı gunler.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Mete Bey, Biz gezi düzenlemeyi düşünüyoruz fakat kahvaltı ve akşam yemeği için 100 kişilik bir yer önerebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar 100 kişilik bir yer malaesef bilmiyorum bu konuda yardımcı olamayacagım gökçeada olsaydı belki..

      Sil
  11. Merhaba Mete Bey, 26-27 Mart'ta Çanakkale'ye gezi planımız var. Bu hafta sonu C.tesi hava kapalı görünüyor ancak yağış yok gibi. Rüzgar durumu nedir acaba haftasonu için bilgilendirebilirseniz çok sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok üzgünüm zamanında cevap veremediğim için:(

      Sil
  12. Merhaba mete bey öncelikle yazınız çok güzel bir özet bilgilendirme niteliğinde çok teşekkürler 20 Mayıs da Antalyadan eşim ve çocuğum ile gelmeyi düşünüyoruz hava muhtemelen iyi olur fakat yarımadada uygun aile pansiyonu bulabilirmiyiz? öneriniz varmı?

    YanıtlaSil
  13. merhabalar Arif bey öncelikle yorumunuz için teşekkürler.20 mayıs zamanı mevsim itibari ile hava çanakkale şehitliklerini gezmek için mükemmel bir zaman.Yaz aylarında şehitlikleri gezmek oldukça yorucu ve zorlayıcı oluyor.yani zamanlama mukemmel.yarımadada uygun aile pansiyonuna gelince siz antalya tarafından geldiğiniz için ben size gelibolu yarımadasında değil çanakkalede konaklamanızı tavsiye ediyorum.nedenine gelince yarımadada gece malesef cok ızsız ve sıkıcı ben olsam geceyı orda gecırmem.çanakkalede konaklarsanız gündüz şehitlikleri gecede canakkaleyı gezebilirsiniz hatta zamanınız uygunsa size bozcaada veye gokceadayıda tavsıye edebılırım.hatta benimle gezı planınızı paylaşırsanız size özel çanakkale ve şehitlik gezi planı bile oluşturabilirim.çanakkalede konaklama olayındada yardımcı olabilirim .şimdiden iyi tatiller.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Mete Bey, yaziniz cok süper olmus emeginize saglik.
    Mete Bey biz Temmuz 27-29 Canakkale Sehitlik Abidesini gezecegiz
    acaba özel Rehber bulma imkanimiz varmi, varsa nereden bulabiliriz.
    Almanydan gelecegiz bizi Sehitlikte gezdircek oralari anlatacak Rehber ariyoruz. Yardimci olursaniz cok seviniriz.
    Sayilar Ali Durdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ozel rehber bulabılırsınız ama ben sahsen tanımıyorum bu konuda yardımcı olamayacagım.

      Sil
  15. Anlatım için teşekürler mete bey. Biz bugünlerde Çanakkale ye gezmek için geleceğiz. Şehitlik truva aynalı çarşı kordon görmek istediğimiz yerler. Bi sıralama hesaplamak gerekirse hangi sırayla ve ne tur ulaşımı kullanmamız gerekiyor? Şehitlik vs merkezden uzak mıdır?

    YanıtlaSil
  16. Canakkalede konaklamanizi tavsiye ediyorum yok bir gunumuz var derseniz sabah erkenden sehitlikleri gezer aksam saatlerindede canakkale merkezi gezebilirsiniz sehir disindan gelen turlarda boylebyapiyorlar. Sehitlikler merkezden uzaktalar hatta ayri kitadalar

    YanıtlaSil
  17. Canakkalede konaklamanizi tavsiye ediyorum yok bir gunumuz var derseniz sabah erkenden sehitlikleri gezer aksam saatlerindede canakkale merkezi gezebilirsiniz sehir disindan gelen turlarda boylebyapiyorlar. Sehitlikler merkezden uzaktalar hatta ayri kitadalar

    YanıtlaSil
  18. teşekkürler çok güzel bir derleme olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler faydamız olduysa ne mutlu..

      Sil
  19. Iyi günler Metin Bey, bilgilendirici yazınız kadar plan konusunda yardim isteyenlerle ilgilenmeniz çok güzel. 20 ağustos gecesinden 22 ağustos akşamına kadar Çanakkale olmayı planlıyoruz. Bir gün deniz bir gün gezi olacak sekilde nasıl gezebiliriz? Konaklama ve gezilecek yerler konusunda fikir verebilir misiniz? Sehitlik kısmından çok doğa güzellikleri, sakin, keyifli vakit gecirebilecegimiz yerleri görmek istiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhahbalar çok teşekkürler geç oldu ama şu ana bana watsap aracılıgı ıle tum sorunlarınızı ıletebılırsınız. 0555 360 08 66

      Sil
  20. Teşekkürler cok aciklayici oldu

    YanıtlaSil
  21. Bölgemiz hakkında yayınladıgınız makale için teşekkür ediyoruz.

    YanıtlaSil
  22. Fazla kapsamlı olmasa da, bir rehber misali, içten bir anlatım olmuş, çok teşekkür ederiz. İlk kez Çanakkale'yi ziyaret edecek biri olarak, notlarınızı mutlaka dikkate alacağız. Yazınızın devamını merakla bekliyor olacağız. Slmlar, saygılar...

    YanıtlaSil
  23. Mete bey merhaba..ben Adnan. Blogunuz çok guzel. Sayenizde biraz malûmatlandik.10 ile 22 eylul arasi tatilimiz var. Uçakla Nice-Istanbul/10 eylul aksam da Esenler otogarindan METRO otobusu ile Eceabat'a gelip sehitlikleri ve Canakkale'yi gezmek uzere plan yapmaktayiz. Esim fransiz. Gecen sene Asos'tan esimle minibusle Canakkale'ye gunubirligine gezmeye gitmistik, çok begendik. Fakat internette bulamadigim sorular sunlar. Belki yardimci olabilirsiniz? 1-Istanbul-Eceabat otobusu nereden geçiyor: Ist/Tekirdag/...?/...? 2-Eceabat'in otelleri nasildir ?(Eceabat'ta kalmayi dusunuyoruz, zira Eceabat'ta Sehitlik ve koylari gezdikten sonra, Gelibolu ve Canakkale'yi de gezmek arzusundayiz). 3- Meteoroloji? (herhalde kazak, mont alirsak yanimiza iyi olur, bogaz havasi, ruzgârliya benziyor. Simdiden tesekkurler.Saygilar.

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar adnan bey..yorumunuz icin cok tesekkurler.sorularinizi cevaplamaya calisayim.oncelikle otobus guzergahi istanbul tekirdag kesan gelubolu eceabat olarak biliyorum.eceabat otelleri kalmadim ama onlarca yildir yabanci turistleri agirlayan oteller sikinti olacagini sanmiyorum.boyle bir planiniz varsa sehitlikler 2 gunde biter turlara katilin tek basiniza biraz zor olur.diger secenek ise araba kiralayin canakkalenin diger guzelliklerinide rahatca gorebilirsiniz.kiyafet olarakta tabiki mevsim itibari ile yagisli hava denk gelebilir aksamlari serin olabilir tedbirli olmakta fayda var.egerki bana tatil zamaninizi ve gormek istediginiz yerleri belirtirseniz sizs kabaca bir gezi plani ayarlayabilirim iyi tatiller simdiden yardimci olabildiysem ne mutlu

    YanıtlaSil
  25. Merhaba.Cevaplariniza sonsuz tesekkurler. Sayenizde biraz aydinlanmis olduk.
    Iyi gunler. Selâmlar. Saygilar.

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Mesut bey, biz ailecek (eşim ve kızım) ile birlikte çanakkale gezisi planlıyoruz. Size birkaç konuda danışmak istiyoruz. Öncelikle biz Eskişehir üzerinden Çanakkale'ye ulaşacağız. Çanakkale merkezde o ğün şehir merkezini dolaşıp, Eceabata geçmeyi düşünüyoruz. Burada nerede kalmamızı tavsiye edersiniz? Ayrıca Çanakkale şehitliği için 2 gün(sizin tavsiyenizi dikkate alarak)ayıracağız. Yalnız rehber ihtiyacımız olacak. Ne tavsiye edersiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zamanında cevap veremediğim için çok üzgünüm umarım iyi vakit geçirmişsinizdir.

      Sil
  27. Merhabalar ben çanakkale merkez iskeleden kilitbahire gitmeyi düşünüyorum acaba kilitbahirden şehitlik abidesine minibüsler varmı varsa ücreti ne kadar bir bilginiz var mı

    YanıtlaSil
  28. The King Casino - Herzaman in the Aztec City
    The herzamanindir.com/ King Casino in Aztec City is the place 토토사이트 where you can gri-go.com find and play for real, real money. titanium metal trim Enjoy https://access777.com/ a memorable stay at this one-of-a-kind casino

    YanıtlaSil

Bozcaadada Kamp Yapmak Yassak Hemşerim..

BOZCAADA DA KAMP YAPMAK YASSAK HEMŞERİM..          Merhabalar Bozcaada ve Gökçeada gezi rehberlerini hazırladığım günden beri en çok ...