30 Haziran 2013 Pazar

Gezginler İçin Faydalı İnternet Adresleri




      Merhabalar bu yazımda gezginler için faydalı İnternet adresleri  paylaşmak istiyorum.Eminim ki birçoğunu zaten biliyorsunuz ama ben derli toplu bir bilgi kaynağı olması açısından hepsini bir yerde paylaşmak istedim.Sizlerinde bu sayfaya katkılarınızı bekliyorum yorum kısmından bilgi görüş ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz.





       1.    İlk olarak mesleğimle alakalı olması sebebiyle biz gezginler için vazgeçilmez bir faktör olan hava durumuyla başlamak istiyorum.Gezilerimizi planlarken ilk olarak kontrol ettiğimiz ve ona göre değişiklikler yaptığımız hava durumu için daha sonra ayrıntılı bir yazı paylaşacağım ama öncelikle
Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün sitesiyle başlamak istiyorum.
                           Meteoroloji Genel Müdürlüğü Resmi Sitesi İçin Tıklayın
 
   
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


       2.Bir diğer faydalı İnternet adresimiz özellikle yurt dışı seyahate çıkan veya çıkmayı planlayan seyyahlar için İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Pasaport işlemler için hazırladığı İnternet sitesi.Bu sitede pasaport işlemleri hakkındaki tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.Pasaport için gerekli evraklar,umuma mahsus pasaport,hususi damgalı pasaport,hizmet damgalı pasaport,pasaport harçları ve aklınıza gelen her türlü soru için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
                          Pasaport İşlemleri İçin Tıklayınız.
     

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


      3.Evet bu İnternet adresimizi özel aracı ile yurt dışına çıkış yapmak isteyen  fakat hangi evrakların gerekli olduğunu bilmeyen arkadaşların sorularına cevap vermesi için paylaşıyoruz.Türkiye Turing Ve Otomobil Kurumu resmi web sayfası.Bu kurum uluslararası gümrük ve trafik belgelerini düzenlemeye yetkili Türkiye'deki tek kurum arkadaşlar.Gümrüklerden geçiş karnesi,uluslar arası ehliyet,uluslararası taşıt belgesi,uluslararası trafik sigortası(green card) ve yabancı taşıtlar için geçici giriş karnesi düzenliyor.Kısacası arabamızla yurt dışına çıkmak için bu belgelere ihtiyacımız var.Ayrıntılar için...
                          Yurtdışına Özel Aracımızla Çıkmak İçin Gerekli Belgeler
   

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


     4.Pasaport işlemlerimiz hallettik aracımızı yurtdışına çıkarmak için belgelerimizi de ayarladık.Sırada seyyahların kabusu dünya barışına engel,çoğu gezginin hayallerine darbe vuran bütçelerine kocaman delikler açan vize olayına.Maalesef içlerinde 3. dünya ülkelerinin de olduğu bir çok ülke Türk vatandaşlarını vize uyguluyor.Gerçi son zamanlardaki olumlu gelişmelerin ardından vize uygulamayan ülke sayısında ciddi artış oldu.Birde internet ortamında ciddi bilgi kirliliği mevcut.Hangi ülkeler vize istiyor hangileri istemiyor sorusuna en son ve doğru yanıt alabileceğimiz web adresini paylaşmak istiyorum. Dış işleri Bakanlığımızın Resmi web adresindeki Türk vatandaşlarına vize uygulayan ve uygulamayan ülkelerin listesi. Buyurun buradan hayalinizde ki ülkeyle Türkiye arasındaki vize ilişkisini öğrenin.
                        Türk Vatandaşlarının Tabi Olduğu Vize Uygulamaları
   
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    5.Seyahat bütçelerinde en fazla yeri belkide konaklama giderleri almaktadır.Gecelik konaklama fiyatları bedavadan binlerce dolara kadar değişen fiyat aralığında olabilmektedir.Parası bol olan için pek bir önemi olmasa da orta sınıf gezginler ve benim için önemi son derece büyük.Sıradaki adresimiz konaklama sorunumuza ekonomik çözümler üreten site. www. Booking.com Global çapta etki alanını sahip bu site sayesinde neredeyse tüm dünyada aradığınız özelliklerde hostel,otel vb bulabilirsiniz.Ha unutmadan site Türkçe dilini destekliyor.
                          Ucuz Konaklama İçin Booking.com
         
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 6.Gezginler için bir diğer faydalı adres yine konaklama sorununa çözüm getiriyor.Couchsurfing Siteye üye olmanız gerekiyor.Üye olduğunuz taktirde dünyanın 100.000 den fazla şehrinde kendinize arkadaş dolayısı ile kalacak yer bulabiliyorsunuz. Tabi ki sizde bulunduğunuz şehirde yurt dışından gelen misafirleri ağırlayabilirsiniz.Dünya barışına çok büyük katkı sağlayan bir site.Siteye üye olduktan sonra mesela Yunanistan Atinaya gideceksiniz siteden gideceğiniz tarihlerde uygun olan üyeleri bulup mesaj atıyorsunuz eğer onlarda uygunlarsa kaç kişi ve ne kadar süre misafir edebileceklerini size bildiriyorlar.Sitemizin adresini de verelim.

                                   https://www.couchsurfing.org/


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


  7.Sıradaki sitemiz yine dünya ölçeğinde gezginlere rehber olan ipuçları veren ve seyahat güzergahı boyunca her türlü bilgiyi(kalacak yer ,ulaşım ,güvenlik v.b) bulabileceğiniz web sitesi. Lonely planet .Ayrıca yayınladıkları  seyahat kitaplarını satın alarak bu bilgilere ulaşmanız da  mümkün.Son olarak belgesel kanallarında da hazırladıkları programları izleyebileceğinizi hatırlatalım.


                                       Lonely Planet
                                       
----------------------------------------------------------------------------------------------------------     

 8.Bu adresimiz benim gibi yolculukları sırasında kahverengi tabela,müze,ören yeri görüpte ziyaret etmeden duramayanlara derman olacak nitelikte.Evet Müzekarttan bahsediyorum.Müzekart öncesi özellikle uzun yolculuklarda birden fazla müze ören yeri gezdiğimde ciddi manada bütçem sarsılıyordu heleki kalabalık bir grup olarak seyahat ediyorsam.Turizm Bakanlığının başlatmış olduğu uygulama sayesinde 2013 yılı için 30 lira ödeyerek bir adet müze kart alıyoruz ve Türkiyedeki  Turizm Bakanlığına ait 300 e yakın müzeyi ücretsiz gezebiliyoruz.Birde Müzekartplus var 50 lira karşılığında alabildiğimiz bu kartlada özel müzelere indirimli girebildiğimiz gibi kültürel etkinliklerde de indirim sağlıyor.Müzekartın birkaç istisnası var Topkapı Sarayındaki harem dairesinde,Efes Ören yerindeki yamaç evlerde vede Göreme Açıkhava Müzesindeki Karanlık Kilisede geçmiyor.Buralar için ekstra ücret ödüyoruz.Müzekart alındığı tarihten itibaren 1 yıl geçerli.Peki nerden alabiliriz müzekartı.Öncelikle web sitesinden kredi kartı ile alabiliyoruz.2,5 tl kargo ücreti karşılığında adresimize teslim ediyorlar.            

Müzekart Satış Noktaları

Aksaray Ihlara Vadisi Ören yeri
Adana Türsab satış noktası
Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi,Gişe İzleme Merkezi ve Müzekart satış noktası
Antalya Perge Ören yeri,Myra Ören yeri,Noel Baba Müzesi,Antalya Müzesi,Patara ÖrenYeri,Phasalis Ören Yeri,Simena Ören Yeri,Side Antik Tiyatrosu,Side Müzesi,Termososs Ören yeri,Alanya Kalesi,Aspendos Ören Yeri,Olympos Ören Yeri
Aydın Afrodisias ÖrenYeri,Milet Ören Yeri,Didim Ören Yeri
Bursa Türsab Müzekart Satış Noktası
Çanakkale Troia Ören Yeri,Assos Ören Yeri
Denizli Pamukkale Ören Yeri
Ekişehir Türsab Müzekart Satış Noktası
Hatay Hatay Müzesi
İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi,Ayasofya Müzesi,Kariye Müzesi,İstanbul Arkeoloji Müzeleri,İstanbul Büyük Saray Mozaikleri Müzesi,Türk Ve İslam Eserleri Müzesi
İzmir Bergama Akropol Ören Yeri,Efes Ören Yeri,Efes Müzesi,St.Jean Anıtı,Bergama Asklepion Ören Yeri,
İzmir  Türsab Müzekart Satış Noktası.
Konya Mevlana Müzesi
Mersin Cennet-Cehennem Ören Yeri
Muğla Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi,Kayaköy Ören Yeri,Kaunos Ören Yeri,Knidos Ören Yeri.
Nevşehir Göreme Açıkhava Müzesi,Derinkuyu Yeraltı Şehri,Kaymaklı Yeraltı Şehri,Zelve Ören Yeri,
Trabzon Sümela Manastırı,Ayasofya Müzesi

                                          Müzekart Almak ve Ayrıntılar İçin Tıklayınız

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9- Her gezgin azda olsa fotoğraf çekmeye de meraklıdır.Bu web adresimiz fotoğrafa yeni başlayan arkadaşlara iso,diagram ayarı gibi temel bilgiler konusunda yardımcı olabilecek bir site.Umarım faydası olur.


http://www.dryreading.com/camera/

                            
             Diğer yazılar için Tıklayınız  Gökçeada Gezi Rehberi   GezentiMete Gürcistanda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozcaadada Kamp Yapmak Yassak Hemşerim..

BOZCAADA DA KAMP YAPMAK YASSAK HEMŞERİM..          Merhabalar Bozcaada ve Gökçeada gezi rehberlerini hazırladığım günden beri en çok ...