16 Mayıs 2016 Pazartesi

Sütün Başlıkları

sütun başlıkları.
Başta kendim olmak üzere biz gezginler gezi rotalarımızın içine ören yerlerini dahil eder ve ziyaret etmekten büyük zevk alırız.Eminim sizde yolda giderken kahverengi tabela görür görmez o yola sapanlardansınızdır.

Ören yerlerinde özellikle dini ve önemli yapılar da sütunlar kullanılmış.Bilmeyen bir göz baktığında bütün sutunlar aynı gelebilir ama bilen göz için her detayın ayrı bir önemi var.Bu paylaşımda hangi sütun başlığının hangi dönem ve kültüre ait olduğunu anlayabilmemiz için tüm sütun başlıkları listelenmiş. İşinize yarayacağını umuyorum.

Sütün başlığı demişken sizlere Erdek Balıkesir sınırlarında bulunan Kyzikos antik kentinde gün yüzüne çıkarılan dünyanın en büyük sütün başlığının fotoğrafını paylaşmak istedim.Fotoğraf nisan 2016 yılında tarafımdan çekilmiştir.Sizde görmek isterseniz hala orda ziyaretçilerini bekliyor.bu arada sütün başlığımızın korint düzeniyle yapılmış.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozcaadada Kamp Yapmak Yassak Hemşerim..

BOZCAADA DA KAMP YAPMAK YASSAK HEMŞERİM..          Merhabalar Bozcaada ve Gökçeada gezi rehberlerini hazırladığım günden beri en çok ...