25 Mart 2017 Cumartesi

Çanakkale de Çoçuklar Meyveleri Dalından Koparıp Yiyecek.



       Merhabalar bu sayfamda sizlere  Çanakkalede ki çok güzel bir gelişmeden bahsetmek istiyorum.Çanakkale Belediyesi benimde sakini olduğum Esenler mahallesindeki yaklaşık 5 dönümlük bir araziyi içinde onlarca çeşit meyve fidanın olduğu bir meyve bahçesine dönüştürdü.

Günümüz çocukları maalesef meyveleri sadece pazarlarda ve marketlerde hatta sadece ve sadece marketlerde görebiliyorlar.Meyveyi dalından koparıp yeme şansına sahip değiller.Doğadan kopuk bir şekilde yetişiyorlar.Bu durumdan ben bir baba olarak yıllardır rahatsızım.Hatta her park gördüğümde bu parka niye meyve fidanı dikmezler diye hep düşünürdüm.Çanakkale belediyesi yetkilileri de benim gibi bu durumdan rahatsız olmuşlar ki iyikide olmuşlar bu güzel projeyi hayata geçirmişler.



Meyve bahçesinin ismi aslında yörem meyve bahçesi ama bahçenin girişindeki tabeladaki bazı harfler doğal nedenlerden olduğunu ummuyorum kaybolmuş ve sadece r ve e harfleri kalmış.


Meyve bahçesinin etrafı cevrilmiş son derece güzel tesisi edilmiş.


Duvar diplerine böğürtlen dikmeyi unutmamışlar:)


Her fidan sırasının önünde meyvenin bilimsel özelliklerini açıklayan bilgilendirici tabela koymuşlar süperde olmuş..


Mevsim bahar olması sebebiyle hemen hemen tüm fidanlar çiçek açmış durumda.








Ayvasındna narına elmesından kirazına ne ararsanız var.


Belediye çocukların eğlencesinide unutmamış güzel bir yere çocuk parkını yapmış.




Marmara bölgesinin meyveleri haricinde akdeniz bölgesinin meyveleri olan turunçgillerde unutulmamış ve onlarada yer verilmiş.Gerçi ilkim şartları açısından meyve vermeleri biraz zor olsada var olmaları güzel olmuş.


Fidanlar ekilip kaderine terk edilmemişler. Damlama sulama sistemi kurulmuş ve fidanların geleceği garanti altına alınmış. Herhalde rutin bakımları da yapılacaktır.


Buda meyve bahçesinin genel görüntüsü.


Umarım 3-5 sene sonra tekrar ziyaret eder sizlere oğlumla beraber ağaçlardan meyve kopardığımız anların fotoğraflarınıda paylaşırım.


Son olarak bir ziraat mühendisi,bir doğa sever ama en önemlisi bir baba olarak Çanakkale belediyesinin bu hizmetini takdir ediyor vede ülkemizdeki tüm yerel yönetimlere örnek olmasını diliyorum.






Sizde ziyaret etmek isterseniz aşağıda haritadan yerini bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozcaadada Kamp Yapmak Yassak Hemşerim..

BOZCAADA DA KAMP YAPMAK YASSAK HEMŞERİM..          Merhabalar Bozcaada ve Gökçeada gezi rehberlerini hazırladığım günden beri en çok ...