3 Mayıs 2014 Cumartesi

Türkiye'mizin En Büyük Adası Turizm Cenneti Gökçeada'mız Sele Teslim Oldu:(

     

                       Tonlarca suyun etkisi ile araçlar oyuncak araba gibi sürüklenmişler.



        2 Mayıs 2014 Cuma Günü sabaha karşı Gökçeada'mız maalesef sel felaketiyle uyandı.Gün boyu yağan şiddetli sağanak yağışın etkisi ile sel meydana geldi.Yüzlerce vatandaşımızın etkilendiği bu felaket neticesinde can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz.Eğer bu üzücü olay gündüz saatlerinde yaşanmış olsaydı muhtemelen can kaybına da sebep olabilirdi.
                   Turizm sezonu hemen öncesinde yaşanan bu felaket ada ekonomisini ve insanların psikolojilerini oldukça kötü etkiledi.Dileğim bu felaketin yaralarının en kısa zamanda sarılıp güzel adamızın eskisi gibi tatil cennetine dönüşmesi yönünde.
     
Hasar gören araçların büyük çoğunluğu adaya sörf yapmaya gelen yabancı misafirlere ait.

    Sel felaketi sonucunda en kötü etkilenen yer maalesef Gökçeada merkez.Gidenler bilir Gökçeada merkez etrafı tepelerle çevrili çukurda kalan bir yer.Tepelerden gelen yağmur suyu merkezde toplanıp bu felakete sebep oldu.Kayıtları incelediğimde 24 saate Gökçeada merkeze 144 kg yağış düştüğünü gördüm bu rakam oldukça fazla kısaca anlatmak gerekirse 3-4 ayda düşen yağışı Gökçeada 1 gecede aldı.Buda maalesef sele neden oldu.
                                                                      

Gökçeada sel felaketinin ardından hafızalara kazınan görüntü bence bu fotoğraf.Bu fotoğrafa baktıkça sahip olduğumuz tüm teknolojiye karşın hala patron bence doğa.Doğanın bu gücüne karşı saygı duymalıyız.

Bu felaketten etkilenen insanlar arasında dostlarım sevdiğim insanlar var.Durum böyle olunca üzüntüm bir kat daha arttı.Tüm Gökçeadalı dostlarıma geçmiş olsun diyorum.Biliyorum ki ada insanlarının sahip olduğu kardeşlik, yardımlaşma gibi özelliklerin bu felaketin yaralarının en kısa zamanda sarılmasına katkıda bulunacağına adım gibi eminim.

Bu arada Vadofone şirketine sel felaketinden sonra Gökçeada'ya yaptığı ücretsiz konuşma yardımından dolayı sonsuz teşekkürler..

Gökçeada halkı el birliği ile felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor.Ada insanı olmak bir ayrıcalıktır..Adada yaşadığım ve kurduğum dostluklar için çok şanslıyım.Keşke bende bir işin ucundan tutabilseydim.

 Selden en çok etkilenenler arasında merkezdeki dükkanlar bulunuyor.




Gökçeada sel felaketinin turist kamerasından çekilen görüntüsü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bozcaadada Kamp Yapmak Yassak Hemşerim..

BOZCAADA DA KAMP YAPMAK YASSAK HEMŞERİM..          Merhabalar Bozcaada ve Gökçeada gezi rehberlerini hazırladığım günden beri en çok ...