6 Temmuz 2014 Pazar

Gökçeada Uğurlu Gizli liman

          Eveet nerede kalmıştık.?? Gizli liman demiştik.Öncelikle nasıl ulaşa bileceğinizden bahsedelim.

Malesef Gizli Liman Gökçeadada halkın ve tursitlerin büyük çoğunluğunun yaşadığı yerlere uzak.Gizli limana ulaşmak için Gökçeada Merkezden yaklaşık 25 km lik bir araba yolculuğu yapmak gerkiyor.Kuzulimanında Bağdemlide ve Kaleköyde yaşayanlar içinse nerdeyse 30 km.Kısacası bu güzelliği yaşamak için biraz emek sarfetmek gerekiyor.Ama emin olunki bunu fazlasıyla değer.

Gökçeadanın bakir koylarından gizli liman misafirlerini bekliyor.

Gökçeada Gezi Rehberi Artık Facebook ta Merak ettiklerinize  fotoğraflara Mesaj yoluyla direkt bana Facebook Gökçeada Gezi Rehberi vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.Takip etmek için lütfen tıklayınız.





Görüntüler herşeyi açıklıyor ama biz yinede tekrarlıyalım.Denizimiz çok temiz.:)



Gökçeada özgür ama yüzsüz keçileriyle meşhur.Sahile gelen insan gördükleri zaman yüzsüzce yanınıza gelip yiyecek istiyorlar.Eğer sizde yanınıda yiyecek birşeyler getirirseniz tıpkı resimde oğlum Çınarın elleriyle beslediği gibi keçileri besleyebilirsiniz.


Keçilerin biri gidiyor biri geliyor.


Gizli ilmanın suyu temiz dedik ama biraz soğuk ne derler girince insan alışıyor.


Resimde gördüğünüz keçi maalesef bizim 1 kiloya yakın kayısımızı tüketti:)

                   Evett sıra geldi eksileri ve artılarıyla değerlendirmeye.Önce artılarla başlayalım.
*En önemli özelliği çoğu zaman sakin olması.Kalabalık plajları sevmeyenler için güzel bir seçenek.

*Suyu herdaim oldukça temiz akvaryum gibi derler ya işte tam o misal.

*Gökçeada yılın hemen hemen tamamına yakını kuvvetli kuzey rüzgarlarına açık.Bu yüzden eğer tatiliniz sırasında kuzey rüzgarı çok ise üşenmeyin buraya gelin derim.Rüzgar hızı Gökçeadanın en batısında olduğundan dolayı oldukça yavaşlıyor.

*Güneşin battığı en son yer demiştik e böyle olunca deniz keyfiniz biraz daha uzun olacaktır.Özellikle kuzuliman ve yıldızkoya oranla.

*Yanınızda gelirken deniz gözlüğü palet gibi ekipman getiriseniz kiloluk karagözlerle beraber yüzebilir birde zıpkınınız olur ise o karagözleri avlayıp afiyetle yiyebilirsiniz.:)

*Plajda bir adet çay bahçesi var soğuksu şemsiye ihtiyacınızı ordan karşılayabilirsiniz.Ama tekrardan hatırlatıyorum Gökçeada gezisi planlıyorsanız arabanızda şemsiye ve buzluk muhakkak bulundurun.

*Gökçeadanın özgür keçilerini elinizle besleyebilirsiniz.İçinizden  bu keçileri nereden bulabiliriz diye soruyorsanız hemen cevaplayalım merak etmeyiniz onlar sizi buluyor.:)

                                                          Sıra Geldi Olumsuz Yönlerine
*En olumsuz yönü uzak olması 

*Denizi biraz soğuk.Soguk suyla arası ıyı olmayanlar sevmeyebilir.

*Şezlong ve şemsiye hizmeti yetersiz.Ama duş mevcud.

Denizin tabanı kaba taş va kayalık.

*Kumsal ise kaba kum boyutunda.İncecık sarı kum hayaliniz varsa birdaha düşünün derim.


     Son olarak birkaç şey söylemek gerekirse;Uğurlu köyünde,dereköyde,şahinkayada hatta tepeköyde tatilini geçirecekelr için ilk tercih olabilir.Diğer yerlerde oturanlar için en azından bir kez gidilebilir ada turu yapacaklar içinse muhakkak uğranılmalı diyorum.
    Kampingçiler için özel bir not kendimde çadır hayatını sevdiğim için hatırlatıyorum.Kamp atmak için mükemmel bir yer en kısa zamanda bende bir gece geçirmek istiyorum kumsalda yıldızların altında..

Benden bu kadar gerisi size kalmışşşş......Gökçeada Gezi Rehberine Dönmek İçin Tıklayınız.

                                             Gökçeada konaklama ipuçları için tıklayınız.

12 yorum:

  1. Detaylı bilgiler için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Tek güzel kumu ve denizi Aydıncık
    gerisi boş
    kumsala yakın konaklama diye birşey yok
    hiç güzel bir yer değil
    çarşısında sadece efi badem (Bademli un kurabiyesi )çok güzel ve lezzetli
    bide yanında çay için feribota binip geri dönün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar ismail bey .adayı begenmeyenler adına yorum yazdıgınıza çok sevindim.inanın sizin gibi düşünenler azımsanmayacak kadar çok.anlayısla karşılıyorum.siz çok bile durmuşsunuz ben sabah gemisi ile adaya gelip bir sonraki gemiyle adayı terkedenlere bile rastlamıştım.Gökçeada herkesin tatil anlayışını karşılamaktan uzak bir tatil yeri zaten böyle olduğu için özel kalabilmiş.ben çok deği 10 sene öncesinde haziran ayında adanın en meşhur plajı olan kefalozda tek başıma denize girdiğimi bilirim.koca plajda ben ve martılardan başka kimse yoktu.ben ve adayı sevenler inanın gökçeadayı bu sessiz sakin el değmemiş haliyle seviyoruz. aksi halde Gökçeadanın avşa adasından bozcaadadan ne farkı kalırdı...

      Sil
  3. ben yıllardır merak ederim gökçeadayı.terkedilmiş köyleri sokakları sessizliği ilgimi çekiyor.hatta önümüzdeki hafta tek başıma gitmeyi düşünüyorum.konaklama için dereköy veya kaleköyü düşündüm.kafamdaki tek sorun ulaşım.ada içinde minübüsü kullanmak durumundayım,ehliyetim yok.sizce konaklama açısından benim için en pratik doğru olacak yer neresi? biraz yardıma ihtiyacım var doğrusu.

    YanıtlaSil
  4. merhabalar anladığım kadarı ile gökçeada tam size göre bir yer.yanlız sizinde söylediğiniz gibi gökçeadada ada içi ulaşım son derece zayıf.birde sezonun yavaş yavaş bitiyor oluşu sizin çok daha fazla zorlanmanıza neden olacaktır.madem terk edilmiş rum köylerini tercih edeceksebiz kesinlikle derekoy olmamamlı,derekoy adanın tam ortasında ve orda kalırsanız hapıs kalısrsınız bır yere gıdemessınız hatta ac bıle kalabılırsınız:) ılla rum koyu dıyorsanız tercıhınız once yukarı kalekoy sonra eskı bademli olmadı zeytinlikoy olmalı..ehlıyet yok demıssınız kondısyonunuza guvenıyorsanız bısıklette kırlayabılırısnız..sımdıden ıyı tatıller

    YanıtlaSil
  5. merhabalar :) bu bölgede çadır kurmak ücretsiz mi? güvenli mi? çadır kurmak için ücretsiz ve güvenli başka yerler tavsiye eder misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba bu bölgede çadır kurmak hatta gökçeadanın her yerinde çadır kurmak ücretsiz yıldızkoyda bir işletme dışında kamp alanı yok çünkü.güvenlik kousuna gelince gökçeada inanın türkiyedeki en güvenli yerlerden biri vahşi hayvan sıkıntısıda yok zatem.lakin ugurlu muhtarlıgı burda çadır kurulmaz tabelası asmıs ama kanunı bır baglayıcılıgı varmıdır bılemıyorum.

      Sil
  6. Yıldızkoy'daki camping i tavsiye eder misiniz peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim cunku gokceadada campping acisindan fazla bir alternatif yok bir yildizkoydaki campping birde kefalozdaki.yidizkoydaki campping ise alani biraz kucuk oldugu icin dip dibe hatirlatmakta fayda var.

      Sil
  7. Motosiklet festivali icin Gokceadaya gelicegiz ilk defa, gelmeden bi bakiyim nasil bi yermis diye arastiriken sitenize denk geldim. Cok guzel bi rehber hazirlamissiniz elinize saglik

    YanıtlaSil

Bozcaadada Kamp Yapmak Yassak Hemşerim..

BOZCAADA DA KAMP YAPMAK YASSAK HEMŞERİM..          Merhabalar Bozcaada ve Gökçeada gezi rehberlerini hazırladığım günden beri en çok ...