29 Ağustos 2015 Cumartesi

Gökçeada Kefaloz (Aydıncık Plajı)





Gökçeada Kefaloz Plajı





Sıra geldi Gökçeadanın en ünlü plajına.Kefaloz plajı Gökçeadanın en çok ziyaret edilen, sevilen plajı konumunda.Ününü devamlı esen rüzgarı sayesinde yapılabilen rüzgar sörfüne,incecik ve sapsarı kumlarla kaplı sahiline,akvaryum berraklığındaki denizine ve hemen sahilin arka tarafında bulunan tuz gölünün altındaki çamur kaynağına borçlu.


Şimdide Kefaloz sahiline nasıl ulaşabileceğimizden bahsedelim.





Kefaloz Plajına Nasıl Gidilir.?

Kefaloz plajına Gökçeada merkezden yaklaşık 10 km lik bir araba yolculuğu ile ulaşmak mümkün.Yol hakkında biraz bilgi vermek gerekirse yolumuz tek gidiş geliş ve biraz virajlı.Bu yüzden Gökçeada ziyaretçilerini baştan uyarmak görevimiz ,özellikle  yaz günlerinde trafik yoğunluğu çok daha fazla artmakta ve trafik kazalarına neden olmakta.




Kefalozun denizinden bahsedelim birazda.Kefalozun denizi son derece berrak denizin tabanı sahilin devamı olarak kumla kaplı.5-6 metre gidilince su seviyesi insan boyunu yani 2 metreyi aşıyor.


Tarafımdan kefaloz sahilinde çekilen su altı fotoğrafı denizin berraklığı hakkında yeterince bilgi veriyor. 


Kefaloz sahilinin deniz suyu sıcaklığı Gökçeadanın tamamına uygun olarak biraz serin.



Kefaloz kumsalı Oğlum Çınarında favorileri arasında.2013 yazı


Oğlum Çınar Kefaloz Sahili Ağustos 2015




Kefaloz sahilinin uzunluğu 1.5 km den fazla.



Oğlum Çınar ilk Çamur banyosunu yaptı.2017 Haziran.




Kefaloz Plajının hemen arkasında Tuz gölü bulunuyor.



Yıl boyunca tuz gölü deniz suyu ile kaplı.Temmuz ayı sonu ve Agustos ayında suyun buharlaşması ile gölün tabanı tuz tabakası ile kaplanıyor.


Çok eski tarihlerden buyana Gökçeada sakinleri tuz ihtiyacını bu gölden karşılamış






Gökçeada merkez ile kefaloz arasındaki yolun tam ortasında fotoğraflarınıda görebileceğiniz dinlenme ve mesire yeri var.Bu mesire yerinde doğal ürünlerini satan teyzemiz bir adet suyu  içilebilir çeşme banklar ve yine gökçeadanın yüzsüz keçileri var.




3 yorum:

  1. harika bır çalışma ellerinize saglık size bır sorum var karavanım ıle gıdebılecegımız kımsenın olmadıgı koylar hangılerı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gökçeadada karavanızla konaklayabileceğiniz koy seçenekleri oldukça fazla
      http://meteormete.blogspot.com.tr/2013/06/gokceada-gezi-rehberi.html adresindeki haritada da görebileceğiniz kokina güzelcekoy kapıkaya kefoloz plajları karavanınızla konaklayabileceğiniz koylar. genel olarak bahsetmek gerekirse gokceadanın guney sahilleri uygun kuzey sahıllerı taslık kayalık ..birde gizli liman tavsiye ediyorum http://meteormete.blogspot.com.tr/2014/07/gokceada-ugurlu-gizli-liman.html bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

      Sil
  2. mail adresım erdemkaratay@gmail.com

    YanıtlaSil

Bozcaadada Kamp Yapmak Yassak Hemşerim..

BOZCAADA DA KAMP YAPMAK YASSAK HEMŞERİM..          Merhabalar Bozcaada ve Gökçeada gezi rehberlerini hazırladığım günden beri en çok ...